Maconomy ERP folyamatautomatizálás (Business Process Automation)

Takarítson meg időt a Maconomy ERP üzleti folyamatainak hatékony kezelésével

Folyamatautomatizálás: a hatékonyabb működés alapja

Általánosságban elmondható, hogy a vállalkozások az összes lehetséges automatizálható folyamatuk körülbelül 50%-át nem használják ki. Mivel működésük így nem elég hatékony, ezért a vállalatok világszerte folyamatosan keresik annak a lehetőségét, hogy üzleti folyamataikat gyorsítsák és ezzel együtt az emberi munkaerő beavatkozását csökkentsék.

Üzleti folyamatok automatizálása a Maconomy vállalatirányítási rendszerben

A Maconomy ERP rendszer hátterében futó ‘Üzleti Folyamat Automatizálás’ vagy más néven Business Process Automation (BPA) kód a cégben zajló legtöbb manuálisan végrehajtott feladat automatizálását lehetővé teszi az ügyfél számára, megtakarítva ezzel az alkalmazottak értékes idejét és a vállalat pénzét.
A Maconomy folyamatautomatizálás task közvetlenül az alkalmazáson belül fut, tehát nincsen szükség további modulok vagy munkafolyamat automatizálási szoftver vásárlására, vagy egy harmadik fél megoldásának integrálására.
Folyamatautomatizálás

Mi az a folyamatautomatizálás?

A BPA vagyis az Üzleti Folyamatok Automatizálása lehetővé teszi a vállalatnál az ismétlődő napi feladatok, illetve visszatérő üzleti folyamatok automatikus végrehajtását. A Deltek Maconomy ERP rendszer BPA megoldásával az úgynevezett super userek mélyebb technikai ismeret nélkül tudnak automatikus műveleteket létrehozni. Korábban ez a tevékenység „extension” kóddal dolgozó fejlesztői közreműködést igényelt.
Ezentúl a Maconomy vállalatirányítási rendszer kliensében a háttérben futó task lehetővé teszi a kijelölt felhasználóknak, akik általában rendszeradminisztrátorok, hogy fejlesztői támogatás nélkül egész művelet sorokat hozzanak létre és ütemezzenek.
** Ez a funkcionalitás Maconomy 2.3 vagy 2.4 verziót igényel

A Maconomy ERP folyamatautomatizálás előnyei

Számos olyan folyamat és tevékenység van, amelyeket adott időközönként rendszeresen végre kell hajtaniuk a felhasználóknak, vagy gyakran szerepelnek a pénzügy hóvégi záró és heti ütmezett feladatai között.

A Maconomy BPA jellemzői:

  • gyakorlatilag kódmentes automatizálás,
  • előre beépített funkcionalitás – nincs szükség integrációra, bővítésre vagy további szoftver megvásárlására,
  • korlátlan lehetőségek – minden felhasználó által létrehozott feladat automatizálása,
  • kiterjed a standard Deltek termék integrációkra és potenciálisan még a cég saját integrált alkalmazásaira is.

Hogyan működik a folyamatautomatizálás a Maconomyban?

A Maconomy vállalatirányítási rendszer háttérben futó „BPA motor” bármely olyan folyamat automatizálását lehetővé teszi, amelyet egy Maconomy felhasználó manuálisan végre tud hajtani az ERP rendszer felületein.
A háttér feladatok egy ütemterv szerint futnak, majd ennek az ütemezésnek megfelelően automatikusan történik a végrehajtás. A háttér feladat alapvetően egy úgynevezett kulcs generátorból és egy ütemterv szabályból áll. A kulcs generátor felismeri, hogy mivel szeretnénk dolgozni, az ütemterv szabályban pedig meghatározható, hogy mit akarunk vele csinálni és mikor.
Tipp: Használja a következő formulát egy háttér feladat létrehozásához: Aktív ütemterv szabály + Kulcs generátor → Háttér feladat létrehozva és végrehajtva az ütemtervben →  Eredmény (és/vagy hibajelentés megjelenítése).

Szeretne többet tudni a Maconomy vállalatirányítási rendszer folyamatautomatizálás funkcionalitásáról?

Vegye fel BPA szakértőinkkel a kapcsolatot most!

További hírek a Maconomy ERP rendszerről

Marketing kommunikációs ügynökségek helyzete 2021
Maconomy 2.5.1 version
Maconomy ERP rendszer cikk
ERP folyamatautomatizálás
Maconomy vállalatirányítási rendszer 2.4.4 verzió
Vállalatirányítási rendszerek fejlődése 2019
Szabályozási kockázatok szolgáltató cégeknél
Munkaerőhiány kezelése Maconomy ERP
Hibrid vállalatirányítási rendszer
Iparági vállalatirányítási rendszerek
Maconomy ERP Balaton Sound 2018
Marketing kommunikációs ügynökségek
Vállalatirányítási rendszer GDPR rendelet
Vállalatirányítási rendszerek összehasonlítása
Kreatív ügynökségi ERP rendszer