Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia modul

Riportok és jelentések: AnalytiX, Business Objects

Önnek is ismerősek ezek a kihívások?

„Nagyon nehéz döntéseket hoznom, mert az információink elavultak és pontatlanok. Adatokra lenne szükségem azonnal, és azoknak helyeseknek is kellene lenniük.”

„A megbeszéléseinken mindig zűrzavar és vita van, mert ugyanarról a témáról mindenki más adatokat hoz. A rendelkezésre álló információink ellentmondásosak, így nem tudunk megbízni a számainkban.”

„Nagyon nehéz értelmezni a rendelkezésre álló információkat. A riportjaink vagy túl részletesek, vagy túl felületesek, így nehéz átlátni az összképet és felfedezni az eltérések, problémák okait. Nem tudjuk az egyes döntéshozók szintjének és tudásának megfelelően alakítani a kimutatásokat, elemzéseket, riportokat.”

„Ha két hetet kell várnom az IT-ra, hogy előállítsanak egy igényeimnek megfelelő lekérdezést, az nem oldja meg a ma megválaszolandó problémámat. Bárcsak saját magam tudnám előállítani a riportjaimat!”

„Nem vesszük észre az eltéréseket, csak akkor amikor már mindenkinek szemet szúrnak és jelentősebb problémát okoznak. De ekkor már késő, ezeket időben látnunk kellene.”

A Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia modul segítségével a fenti problémákra hatékony megoldást kínálunk.

Ismerje meg a Maconomy integrált ERP riport modul előnyeit!

Megfelelő döntések valós idejű, megbízható és könnyen elérhető információk alapján

Ha hasonló gondokkal küzdenek a munkatársai, nincsenek egyedül. Számos szolgáltató cég és projekt alapú szervezet küzd azzal, hogy nem tudja hatékonyan használni az alkalmazottakkal, ráfordításokkal, projektekkel, ügyfelekkel és pénzügyi eredményekkel kapcsolatban gyűjtött adatait, mert:

 • az információ gyakran több, egymástól független rendszerben található,
 • amelyek ráadásul az adatok különböző verzióit tartalmazzák,
 • a pénzügyi eredmények és más kulcsfontosságú mérőszámok csak a projekt lezárását és a pénzügyi zárást követően kalkulálhatók,
 • a lekérdezések, riportok, jelentések, kimutatások előállítása nehézkes és módosításuk szinte lehetetlen,
 • az egyedi lekérdezéseket megfelelő üzleti intelligencia modul hiányában a pénzügynek vagy az informatikai osztálynak kell előállítania, ami rengeteg ideig tart,
 • a nehézkesen előállított riportok, jelentések, kimutatások is túl merevek, nem alkalmazkodnak az igények változásaihoz.

Üzleti intelligencia modul Maconomy

Naprakész, megbízható, könnyen előállítható és valós információkra alapozott riportokra, kimutatásokra és jelentésekre van szüksége?

Ismerje meg a Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia modul szolgáltatásait!

A Maconomy vállalatirányítási rendszer integrált üzleti intelligencia megoldása a vállalati adatokat egyetlen környezetbe egyesíti. Az információk konzisztensek, megbízhatóak, naprakészek és folyamatosan elérhetőek. Így a felhasználók és döntéshozók mindig a számukra releváns adatokat érhetik el, bármikor, segítség nélkül.

A valós idejű lekérdezéseket, áttekintőket, ad-hoc elemzéseket tartalmazó egységes riport modul segítségével a felhasználók a vállalat bármely szintjén jól informált döntéshozókká válhatnak.

A Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia modul háromféle elemző eszköze segítségével:

 • komplex, előre meghatározott, sztenderdizált riportokat,
 • gyorsan összeállítható, rugalmas lekérdezéseket,
 • a vállalatirányítási rendszer felületein elérhető szűréseket, áttekintő felületeket

is használhatunk a pillanatnyi igényeknek megfelelő, külső segítség nélkül is azonnal elérhető információs igényekhez.

A Maconomy vállalatirányítási rendszer három különböző üzleti intelligencia megoldása megfelel az üzleti elemzők összetett igényeinek, a menedzsment átfogó riport elvárásainak, illetve az egyes szakterületek munkatársainak napi munkavégzéshez szükséges adatokat is könnyen elő lehet állítani segítségükkel.

A Maconomy vállalatirányítási rendszer három beépített riporteszközzel is rendelkezik:

 • a Maconomy ERP rendszer felületein elérhető szűrések, lekérdezések, információs felületek (Dashboard),
 • a Maconomy vállalatirányítási rendszerbe beépített eseti, ad-hoc elemzéseket, lekérdezéseket támogató riport eszköz,
 • a Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia megoldása, amely a Business Objects elemző eszközből és több mint 120 iparág specifikus előre elkészített riportból áll.

Üzleti intelligencia modul

A Maconomy vállalatirányítási rendszer felületein elérhető szűrések, lekérdezések

A Maconomy ERP rendszerben levő adatok áttekintése egyszerű és hatékony. Az adatok köre, sorrendje, a megjelenített adatok mennyisége a felhasználók egyedi beállításainak megfelelően a vállalatirányítási rendszer különböző felületein könnyen változtatható, akár a pillanatnyi igényeknek megfelelően.

Az egyes adatok feletti keresőmezőkbe beírt karakterek segítségével a megjelenített információk köre szűrhető, teljes, vagy részleges egyezés alapján, akár több adatkörre is vonatkoztatva. Az így létrehozott összetett lekérdezések elmenthetők és a munkatársakkal is megoszthatók.

A Maconomy vállalatirányítási rendszerben megjelenített összegző adatokra kattintva megjeleníthetők a részletes információk is, lefúrásokkal támogatva az elemzéseket.

A Maconomy vállalatirányítási rendszer információs felületei: Maconomy Dashboard

A beépített áttekintő felületek (Dashboard) segítségével a felhasználók könnyen azonosíthatják az eltéréseket, így gyorsan korrigálhatják a projektjeiket érintő eltéréseket, illetve azonosíthatják a nem tervezett költségeket mielőtt azokból probléma keletkezne.

Az egyedileg kialakítható kulcs teljesítmény mutatók (Key Performance Indicator, KPI) segítségével könnyen áttekinthetők a projektek státuszai, főbb jellemzői. A vizuális, színes, grafikus megjelenítés gyors és hatékony információmegosztást tesz lehetővé.

A Maconomy vállalatirányítási rendszer Dashboard felületei segítségével az egyes szerepkörök számára fontos és jelentőségteljes információk jeleníthetők meg, mint például a nyereség és cash flow kimutatások a pénzügy, a projektek és munkák státusza a projektmenedzserek, vagy a sales előrejelzések és tény adatok az értékesítési vezető számára.

Míg néhány üzleti intelligencia modul és üzleti riport készítő és elemző alkalmazás használata hozzáértést és gyakorlatot igényel, a Maconomy ERP rendszer Dashboard áttekintő felületei azonnal és különösebb felkészültség nélkül is olyan információkat jelenítenek meg, amelyek lényegesek, érthetőek, valós idejűek és pontosak.

A vizuális, grafikonok és mutatók formájában tálalt adatok segítségével az információ könnyen értelmezhető és azonnal megállapítható, hogy szükség van-e beavatkozásra.

A Maconomy ERP rendszer Dashboard felületei folyamatosan követik az adatok változását, így mindig az aktuális, pillanatnyi helyzetnek megfelelő állapotot mutatják. Az egyes összesítő grafikonokra, diagramokra kattintva pedig könnyen megismerhetők a részletek is, így támogatva az eltérések, problémák okainak gyors és hatékony azonosítását.

Az előre meghatározott áttekintő felületek azonnal megoszthatók a felhasználókkal, vagy megváltoztathatók az egyes munkatársak, szerepkörök, szervezeti egységek eltérő és változó igényeinek megfelelően.

Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia megoldása

Riportok a Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia moduljában

A Maconomy vállalatirányítási rendszer riportkészítő eszközét a reszponzív teljesítmény, a legjobb gyakorlatnak megfelelő riportkészlet (ami természetesen az egyedi igényeknek megfelelően alakítható) és a rugalmasság jellemzi.

A Maconomy ERP rendszer riportjainak teljesítménye és hatékonysága megfelel a nagyvállalati igényeknek is, egyszerre akár több száz felhasználó egyidejű lekérdezését is képes kiszolgálni.

Egy nem megfelelően kialakított lekérdezési környezet azonban jelentős problémákat tud okozni a vállalatirányítási rendszerek tranzakciós adatbázisában, ami a felhasználók számára az alkalmazás nagymértékű lelassulását jelenti. A Maconomy ERP rendszer jelentéskészítő eszköze alkalmas az üzleti adatbázis közvetlen lekérdezésére és az adattárházas kialakításra (DWH) is, ebben az esetben egy külön adatbázist használunk a lekérdezésekhez, amelyet az üzleti, tranzakciós adatbázissal ütemezetten szinkronizálunk.

A Maconomy vállalatirányítási rendszer riportkészítő eszköze előre elkészített jelentés sablonokat is tartalmaz, amelyek lefedik azokat az általánosságban használt, ismétlődő lekérdezéseket, amelyeket a professzionális szolgáltató cégek kapcsán több évtizedes tapasztalatunk alapján összegyűjtöttünk.

A Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia modul tárházában több mint száz riportsablon érhető el, ami a teljes szervezet igényeit lefedik. Ennek ellenére az a tapasztalatunk, hogy minden egyes felhasználónak egyedi szükségletei vannak, ezért minden riportunk, jelentésünk testre szabható, akár azok adattartalma, akár kinézete és formázása révén.

A felhasználók az üzleti intelligencia modul segítségével kialakított riportokat, jelentéseket, elemzéseket könnyedén meg tudják osztani, akár ütemezett automatikusan, időszakosan generált módon is, magában a vállalatirányítási rendszerben, vagy emailben kiküldve.

A személyes mappák lehetőséget nyújtanak arra, hogy a felhasználók könnyen hozzáférjenek a személyre szabott lekérdezéseikhez. A rendszeresen ismétlődő adatigényeket a rendszer automatikusan meg tudja jeleníteni. A Maconomy ERP rendszer riportkészítő megoldása a lekérdezés elküldésekor automatikusan frissíti az adatokat, így nem kell tartani az idejétmúlt információktól.

Eseti elemzések a Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia modul segítségével

Tegyük fel, hogy egy felhasználó projekteket szeretne tervezni vagy megbecsülné a következő évi árbevételt. A megbízható adatforrás lehetővé teszi a részletes információkhoz való hozzáférést, így össze tudja hasonlítani az adott évi árbevételt az előző évivel, majd azokat egyesítheti az előrejelzéssel. A felhasználók gyorsan felismerhetik a trendeket és meghatározhatják azokat a területeket, amelyekre jobban összpontosítva nagyobb profit érhető el.

Az összetett problémák szerteágazó okai csak alapos elemzésekkel azonosíthatók, ezért számos egyedi és részletes kérdésekre kell választ kapnunk ahhoz, hogy kideríthessük, miként lehet azokat idejében és hatékonyan kezelni.

A döntéshozóknak az áttekintő felületeken látható összefoglaló és a sztenderd riportokban található általános jellegű információkon túl is szüksége van részletes, de rendezett adatokra.

Ezért a Maconomy ERP rendszer Analysis nevű elemző eszköze egy olyan valós idejű, pontos adatokat tartalmazó egységes környezetet biztosít a felhasználóknak, amelyben a strukturált nézetekben található információk szabadon feltárhatók, elemezhetők és a lefúrási lehetőségekkel a problémák, eltérések valódi okai azonosíthatók.

A Maconomy vállalatirányítási rendszer Business Objects alapú üzleti intelligencia megoldásával az ismétlődő riportok, elemzések, jelentések készítésével járó fáradtságos és véget nem érő feladatokat többet nem kell végrehajtani. A felhasználók önállóan, az IT vagy a pénzügy bevonása nélkül is azonnal választ kaphatnak a kérdéseikre, természetesen csak akkor, ha ehhez megfelelő jogosultsággal rendelkeznek.

Az információ az ERP rendszer tranzakciós adatbázisból kerül kinyerésre, a mélyebb elemzésekhez átrendezve. A felhasználók könnyen létrehozhatnak akár összetett lekérdezéseket is, bármilyen dimenzió szerint, például ügyfél, üzletág, szervezeti egység, szolgáltatás típus, projekt típus alapján. Az adatok elemzése így gyakorlatilag végtelen aspektusból végezhető, elősegítve a válaszok megtalálását.

A professzionális üzleti elemzők és a technikailag nem képzett munkatársak is egyaránt hatékonyan és könnyedén tudják használni a számukra szükséges információk előállításához a rugalmas és magától értetődő felületeket. A Microsoft Office™ felületeire hasonlító interfész magától értetődővé teszi az elemzések és formázások végrehajtását.

Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia (BI) megoldás

A Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia modul legfontosabb jellemzői

Kollaboratív döntéshozatal

Amikor egy cégen belül a munkatársak, csoportok nem tudnak a közös üzleti adatokat felhasználva együttműködni, rengeteg megbeszélést, egyeztetést, telefonhívást és email váltást igényel egy-egy döntéshozatal. Abban az esetben viszont, ha emiatt inkább egyvalaki hozza meg a döntést, akkor a többi érintett nem látja az azt megalapozó alapadatokat, információkat és indokokat.

A Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia megoldása mindkét problémát kiküszöböli, mert a munkatársak ugyanazokat az adatokat, információkat használva tudnak együttműködni, kollaborálni. Az egy témakörbe tartozó adat, információ, megjegyzés és dokumentum megosztás segítségével az érintettek minden esetben ugyanarra a közös ismeretanyagra támaszkodnak. A kollaboráció segítségével a közös döntéshozatal megalapozott és mindenki által transzparens információkon alapul.

Többnyelvű információelérés a Maconomy ERP rendszerben

A vállalkozásokra, szervezetekre egyre inkább jellemző, hogy nem csak egy országban működnek. Emiatt a döntéshozatalhoz szükséges információk esetében sok esetben elengedhetetlen, hogy azok több nyelven is elérhetőek legyenek a vállalatirányítási rendszer nemzetközi felhasználói számára.

Integráció a Microsoft Office eszközökkel, portálokkal és mobil eszközökkel

Az okostelefonok, laptopok, PC-k és portál megoldások egyre inkább összemossák a vállalkozások informatikai határait. Természetesen ez a vállalatirányítási rendszerekkel szemben is folyamatosan változó követelményeket támaszt.

A Maconomy ERP rendszer üzleti intelligencia, riportkészítő és elemző megoldásai könnyen adaptálhatók az eltérő, összetett és mindig átalakuló informatikai környezetekbe, akár integrációval is.

A felhasználók a személyes és céges adatforrásokat is elérhetik és szinkronizálhatják, illetve továbbíthatják is azokat a Microsoft Office™, a Microsoft SharePoint™, vagy mobil megosztó megoldások segítségével.

Biztonságos és költséghatékony platform

Az értékes és érzékeny üzleti adatok kezeléséhez olyan üzleti intelligencia megoldásra van szükség, amely technológiailag fejlett, biztonsága megkérdőjelezhetetlen, illetve teljesítménye kielégíti a nagyvállalati igényeket is.

A Maconomy integrált vállalatirányítási rendszer üzleti intelligencia megoldása a Business Objects elemző eszközre épül, amely a felhasználók adminisztrációját és IT biztonságát is lehetővé teszi egyben.

Más megoldásoktól eltérően, amelyek többféle technológiát használnak a riportokhoz, nyomonkövetéshez és ad-hoc elemzésekhez, ezáltal bonyolítva és megnehezítve a működtetést és a támogatást, a Maconomy ERP rendszer üzleti elemző megoldása könnyen telepíthető és jelentős mértékben lecsökkenti a karbantartás és üzemeltetés feladatait az egységes felhasználó és jogosultság kezelés révén.

Töltse le a Maconomy vállalatirányítási rendszer üzleti intelligencia megoldásának brosúráját: Maconomy-ERP-BI.pdf