Szolgáltató cégek számlázása

Új prezentációnk a szolgáltatócégek és a projektalapú szervezetek számlázásáról

A szolgáltató cégek működésének egyik legfontosabb mutatója a készpénzáramlás, ami a vállalkozás pénztermelő képességét jellemzi.

A pénzt azonban nem elég megtermelni, de realizálni is kell.

Szolgáltató cégek számlázása

Prezentációnkból megismerheti, hogy a Maconomy szolgáltatás és projekt központú ERP rendszere segítségével hogyan lehet időben, pontosan és hatékonyan számlázni.

Professzionális szolgáltató szervezetek számlázása – prezentáció

Szolgáltató cégek számlázása

1. Szolgáltató cége folyamatos cash-flow problémákkal küzd?

Kerülje el a négy leggyakoribb hibát!

2. Készpénzáramlás

A szolgáltató cégek működésének egyik legfontosabb mutatója a készpénzáramlás ami a vállalkozás pénztermelő képességét jellemzi. A pénzt azonban nem elég megtermelni, de realizálni is kell…

3. Problémák a számlázás során

Kiforratlan számlázási folyamatok és pontatlan, vagy hiányzó adatok bevétel elmaradást és hosszú készpénz-áramlási ciklusokat eredményeznek! Hogyan előzzük meg a problémákat?

4. Négy gyakori hiba, amit a szolgáltatócégek a számlázás során elkövetnek

Első lépés a számlázás négy leggyakoribb hibájának azonosítása, amit a szolgáltató cégek nagy része nem tud kezelni:

  • Információhiány
  • Pontatlan számlaadatok
  • Rugalmatlan számlázórendszer
  • Ellentmondásos adatok

5. Információhiány

Pontos adatok nélkül nem lehet hatékonyan számlázni! Tudnunk kell, hogy kinek számlázunk, mennyit és mikor.

A szolgáltató cégek egy része későn és pontatlanul számláz ügyfeleinek, így később érkezik meg a bevétel és sokszor nem is számlázzák ki a teljesített szolgáltatásokat.

Ennek fő oka a széttagolt ügyviteli rendszerek használata. A szolgáltatások nyomon követése megtörténik, azonban a számlázás és a pénzügy elkülönült megoldásaiba csak későn érkezik meg az információ, amely esetleg nem is teljes körű. Így már a cégen belül jelentős késedelmek keletkeznek, illetve rengeteg egyeztetést igényel a számlák kiállítása.

Ismerősek a fenti problémák? Gondolkodjon el egy integrált irányítási rendszer bevezetésén, ismerje meg a Maconomy ERP rendszert!

6. Pontatlan számlaadatok

A pontatlan számlák megkérdőjelezik cége hitelességét is!

Ha egy szolgáltató cég pontatlanul számláz, az nem csak a hitelességére van káros hatással. A reklamációk megválaszolása és a szükséges korrekciók jelentős plusz munkaerő-ráfordítást igényelnek, a folyamat nagymértékben lelassítja a pénzáramlást, illetve az ügyfelek nagyobb valószínűséggel fogják megkérdőjelezni múltbeli és jövőbeli számláikat is.

Mi a megoldás? Össze kell kötni a szolgáltatások nyomon követésére használt rendszereket a pénzügyi és számlázó megoldásokkal. Így pontos, időben kiküldött és megfelelően alátámasztott, azaz nehezen vitatható számláink lesznek.

Ismerősek a fenti problémák? Gondolkodjon el egy integrált irányítási rendszer bevezetésén!

7. Rugalmatlan számlázórendszer

Rugalmatlan a számlázórendszere? Ideje továbblépni! Az egyes szolgáltatások, üzletágak, ügyfelek egyedi számlaképeket igényelnek. A számlázórendszere meg tud felelni a változatos igénynek? Vagy Excelben állítjuk össze az egyedi elvárásoknak megfelelő számlákat jelentős pluszmunkával, vagy olyan vállalatirányítási rendszert választunk, amely rugalmasan tudja kezelni az igényeket, és a szükséges alapadatokat is gombnyomásra tudjuk a számlázáshoz összegyűjteni. Így időben, az ügyfelek igényeinek megfelelően és megfelelően alátámasztott adatokkal tudjuk kiküldeni a számlákat, felgyorsítva a cash flow-t. Szeretné megismerni az integrált és rugalmas számlázásban rejlő előnyöket?

8. Ellentmondásos adatok

Ellentmondásos információk alapján nem lehet számlázni! Ha a szolgáltatásokról tárolt adatok eltérnek a különböző célrendszerekben, akkor a számlázáshoz szükséges pontos információk nem állnak rendelkezésre.

Ennek jellemző oka, hogy az egyes szervezeti egységek által használt alkalmazások eltérő adatokat tárolnak az egyes tevékenységekről. Az eltérések egyeztetése pedig jelentős ráfordítást igényel a munkatársak részéről, ami egyrészt lelassítja a számlázási folyamatot, másrészt felesleges, nem termelő tevékenységet generál.

Ezt csak úgy lehet elkerülni, ha mindenki a valós adatokhoz fér hozzá, egy közös, megbízható és konzisztens adatbázist használva. Ismerősek a fenti problémák? Gondolkodjon el egy integrált irányítási rendszer bevezetésén, ismerje meg a Maconomy ERP rendszert!

9. Szolgáltatócégek számlázása: célok

Minden szolgáltató cég más, de a számlázás tekintetében ugyanaz a céljuk: gyorsan és pontosan kiszámlázni a teljesített tevékenységeket az ügyfeleknek.

10. Számlázási adatok

Bármennyire is egyszerű feladatnak tűnik ez, azonban nem minden esetben könnyű a megfelelő adatokat előállítani.

11. A hatékony számlázás gátja

Pontatlan adatok, rugalmatlan számlázórendszer és széttagolt megoldások mellett nem lehet hatékonyan számlázni.

12. Szolgáltató cégek számlázása hatékonyan: a megoldás

Megoldást egy olyan integrált ERP rendszer jelenthet, amelyik megfelel a szolgáltatócégek egyedi igényeinek és együtt kezeli a szolgáltatásokat és a pénzügyi feladatokat. Ismerje meg a Maconomy ERP rendszert, a szolgáltató és projektalapú cégek megoldását!

További hírek a Maconomy ERP rendszerről

Marketing kommunikációs ügynökségek helyzete 2021
Maconomy 2.5.1 version
Maconomy ERP rendszer cikk
ERP folyamatautomatizálás
CMS Germany ügyvédi iroda logó
Sikeres ERP rendszer bevezetés tanácsok
Maconomy vállalatirányítási rendszer 2.4.4 verzió
Vállalatirányítási rendszerek fejlődése 2019
Szabályozási kockázatok szolgáltató cégeknél
Munkaerőhiány kezelése Maconomy ERP
Hibrid vállalatirányítási rendszer
Maconomy ERP Touch kliens
Iparági vállalatirányítási rendszerek
Maconomy ERP Balaton Sound 2018
Marketing kommunikációs ügynökségek